PhotoFusion X – нова генерација!

ZEISS конечно ја лансираше долгоочекуваната и најмоќната верзија на фотохроматски стакла досега – PhotoFusion X!

Често е познато дека корисниците на офталмолошки стакла купуваат диоптерски стакла по рецепт за различни намени: транспарентни, поларизирани или затемнети очила за сонце и од неодамна, стакла за заштита од сина светлина. Сепак, ќе се согласиме дека, не е секогаш лесно често да се чуваат или менуваат очила за различни потреби.

Пазарот долго време им обезбедува на носителите решение две во едно, а фотохроматските стакла набрзо се позиционираа и како транспарентни и како очила за сонце. Сепак, критериумите на крајните корисници никогаш не беа целосно исполнети.

Претходните генерации на фотохроматски стакла  не беа доволно темни или доволно транспарентни во премин од надвор и во затворен простор.

Бавното враќање на транспарентноста се рефлектира како визуелна непријатност, имајќи предвид дека е тешко да се гледа во затворен простор со темни стакла, додека во различни социјални ситуации затемнетите очила може да се сметаат за несоодветни.

За разлика од претходната, најновата генерација – PhotoFusion X, се карактеризира со совршена транспарентност во затворени простории и со поголем степен на затемнување на отворено. Покрај тоа, тие обезбедуваат целосна заштита од УВ на ниво на очила за сонце, но и уникатно ниво на заштита од сина светлина (тие блокираат до 50% од потенцијално штетната сина светлина).

Покрај горенаведеното, други клучни придобивки за корисниците се:

  • Нови и подобрени нијанси на бои.
  • Дополнително содржат антирефлексен слој и заштитен слој од гребнатини.
  • Стакла базирани на материјал BlueGuard.
  • Осветлуваат 80% побрзо од претходната генерација стакла PhotoFusion.
  • Затемнуваат 60% побрзо од претходната генерација стакла PhotoFusion.

PhotoFusion X стаклата се достапни во следните бои: затемнета сива, класична сива, топло кафена, живописна сина и пионерска сиво-зелена.

Моќен и силен дизајн, PhotoFusion X е сигурно најдоброто решение што пазарот може да им го понуди на носителите на фотохроматски стакла!

За повеќе информации за карактеристиките на производот, посетете ја официјалната веб-страница на ZEISS.