PhotoFusion X – Nova generacija!

Kompanija ZEISS konačno je lansirala dugo očekivanu i najsnažniju verziju fotohromatskih sočiva do sada – PhotoFusion X!

Češće je poznato da korisnici oftalmoloških sočiva kupuju recepturna dioptrijska sočiva za razlličite svrhe: prozirna, polarizovana ili bojena stakla za sunce, a odnedavno i sočiva za zaštitu od plavog svetla. Ipak, složićemo se, nije uvek jednostavno ni čuvanje niti često menjanje naočara za različite potrebe.

Tržište je nosiocima odavno pružilo dva-u-jedan rešenje, te su se fotohromatska sočiva ubrzo pozicionirala i kao prozirna i kao stakla za sunce. Ipak, kriterijumi krajnjih korisnika nikada nisu bili upotpunosti ispunjeni.

Rane generacije nisu bile doboljno mračne niti dovoljno prozirne kada su ulazile u zatvoren prostor.

Sporo vraćanje u prozirnost odražava se kao vizuelna neprijatnost, s obzirom na to da je teško videti u zatvorenom prostoru sa tamnim sočivima, dok se u razliičitim društvenim prilikama zatamljena stakla mogu smatrati neprikladnim.

Za razliku od prethodne, najnoviju generaciju – PhotoFusion X karakterišu savršena prozirnost u zatvorenom prostoru i veći stepen zatamljenosti napolju. Dodatno, obezbeđuju potpunu UV zaštitu u nivou sunčanih naočara, ali i jedinstven nivo zaštite od plave svetlosti (blokiraju i do 50% potencijalnog štetnog plavog svetla).

Pored navedenih, druge ključne koristi za nosioce su:

  • Nove i unapređene nijanse boja.
  • Dodatno sadrže antirefleksni sloj kao i zaštitni sloj protiv grebanja.
  • Sočiva čiju osnovu čini BlueGuard materijal.
  • 80% brže svetle od prethodne generacije PhotoFusion sočiva.
  • 60% brže tamne od prethodne generacije PhotoFusion sočiva.

PhotoFusion X sočiva dostupna su u sledećim bojama: zatamljeno siva, klasična siva, topla braon, živopisno plava i pionirska sivo-zelena boja.


Moćan i snažan dizajn, PhotoFusion X zasigurno je najbolje rešenje koje tržište može ponuditi nosiocima fotohromatskih sočiva!

Za više inofrmacija o karakteristikama proizvoda posetitte zvaničnu ZEISS stranicu.