ZEISS MyoCare – Vaše dete zaslužuje bolji pogled na svet!

ZEISS MyoCare dioptrijska sočiva imaju za cilj da koriguju vid i uspore razvoj miopije kod dece.

Šta je miopija i zašto se ona javlja?

Miopija ili kratkovidost je zapravo jedna vrsta oštećenja vida. Osoba koja je miop ne vidi dobro udaljene objekte, jer se na mrežnjači stvara mutna slika.

Sa rastom deteta izdužuje se očna jabučica. Miopija brzo napreduje ukoliko se očna jabučica izdužuje više nego što bi to bilo očekivano za uzrast deteta. Ukoliko se razvoj miopije ne kontroliše, može negativno da utiče na kvalitet života deteta, kao i da poveća rizik za razvoj dugoročnih problema sa vidom.

Postoji nekoliko razloga koji dovode do pojave miopije: genetska predispozicija, navike i ponašanje deteta… Progresivna miopija kod dece treba da se koriguje uz pomoć medicinskog pomagala koje detetu pruža jasan i prijatan vid, a istovremeno kontroliše progresiju miopije.

ZEISS MyoCare dioptrijska sočiva rezultat su ZEISS inovacije i razvoja koji traje već više od 10 godina, sa ciljem da se kreiraju sočiva koja će kontrolisati progresiju miopije. MyoCare dizajn je prvo rešenje koje je ZEISS razvio za upravljanje miopijom.

Po kom principu MyoCare sočiva funkcionišu?

Karakteristika MyoCare dizajna je ZEISS C.A.R.E.® tehnologija (Cylindrical Annular Refractive Elements) na prednjoj površini sočiva – jasna centralna zona sočiva za dioptrijsku korekciju vida, i specijalni C.A.R.E. elementi koji se prostiru od ivice jasne centralne zone do ivice dioptrijskog sočiva. Ova tehnologija ima za cilj da uspori izduživanje očne jabučice, dok istovremeno pruža dobar, prijatan i jasan vid. Na zadnjoj površini sočiva ZEISS Clear Focus dizajn pruža tačnu dioptrijsku jačinu i minimizira neželjeni defokus.

Svaka dioptrija je bitna, i zato treba što pre početi sa kontrolom razvoja miopije kod dece.
Za više informacija o ZEISS MyoCare dioptrijskim sočivima posetite zvaničnu stranicu.