Reč Direktora

“CEO SVOJ VEK TREBA PROVESTI U ZANOSU, ZANOS JE JEDINI IZVOR SREĆE” - Nikola Tesla

Čini mi se da sam juče počeo da radim ovaj posao, a kada se osvrnem unazad, ne vidi se početak puta odakle sam krenuo, dokle god pogled doseže. Gross Optic je danas, posle skoro 30 godina rada, apsolutni lider regiona i njegova prisutnost je mnogo veća od države u kojoj je stvoren i iz koje i sam potičem. Uvek sam se trudio da stvari uradimo bolje od drugih i da im se posvetim istinski, pokušavajući da razumem potrebe naših klijenata, kao i realni kvalitet onoga što im dajemo. Trenutna pozicija na tržištima na kojima smo prisutni nam daje za pravo da budemo zadovoljni onime što smo do sada uradili, a ipak, kada pomislim koliko još toga može da se poboljša i koliko novih ideja imam, shvatam da smo tek na početku puta. Verujem da je ta posvećenost i odgovornost ono što čini kompanije uspešnim u dugom vremenskom periodu. Kao kompanija, a i ja lično, prolazili smo kroz nebrojene teškoće – ratove, regionalne podele, embargo, jednu od rekordnih inflacija u svetskoj istoriji, poplavu kompletnog proizvodnog pogona… Možda je upravo zbog toga naš uspeh još vredniji. Iz svih tih poteškoća izašli smo jači, veći, odlučniji da idemo napred. Napravio sam tim koji pobeđuje, pronašao ljude koji kao i ja vole svoj posao, osvojili smo tehnologiju proizvodnje i rada. Naši proizvodi su pozicionirani kao visokokvalitetni, po pristupačnoj ceni, a naše usluge su uzor mnogim kompanijama koje sada započinju svoj razvoj. Trenutno smo sa direktnim operacijama prisutni u 8 zemalja, a planira se i dalji razvoj i konsolidacija nekih već osvojenih tržišta. Započeli smo struktuiranje firme po principima multinacionalnih kompanija, a opet, uspeli da sačuvamo ljudsku i humanu stranu posla i zajedničkog života.

KRISTALNO JASNO je moto kompanije već mnogo godina i potrudićemo se i u budućnosti da se baš taj moto odnosi na kvalitet i prednosti Gross Optic-a, kao i na kristalno jasan vid naših krajnjih korisnika.

MILAN STARČEVIĆ

Direktor Grossoptic-a

Grossoptic poseduje pogon za proizvodnju mineralnih sočiva i pogon za proizvodnju recepturnih oftalmoloških sočiva, što je definisalo osnovni pravac razvoja firme. Stalno unapređenje poslovnog procesa i ulaganje u najnapredniju tehnologiju omogućili su plasman široke palete inovativnih i funkcionalnih proizvoda.

Grossoptic obuhvata – fabriku za izradu korektivnih dioptrijskih sočiva sa modernim pogonom za izradu recepturnih oftalmoloških sočiva i pogonom za serijsku proizvodnju, veleprodaju i distribuciju nekoliko najpoznatijih brendova oftalmološke opreme, alata i modnih dodataka. Uz stalno praćenje svetskih trendova u oblasti optike, Grossoptic nastoji da svoje poslovanje unapređuje kontinuiranim ulaganjima u proizvodne kapacitete i širenjem portfolija proizvoda, osluškujući potrebe i navike potrošača. Ovaj način poslovanja pokazao se kao uspešan, te će Grossoptic nastaviti da ga posvećeno razvija i u budućnosti.