Prva izložba koja se gleda kroz naočare!

U prepunom Etnografskom muzeju, u Beogradu, 20. septembra proslavljen je Dan muzeja i 122 godine postojanja jedne od najvažnijih institucija kulture u Srbiji.

Otvarajući izložbu Čitanje boja, koja je specijalno pripremljena za Dan muzeja, Marina Cvetković (autorka izložbe) rekla je: “Izložba Čitanje boja daje kulturno-istorijski osvrt na značaj boja u srpskom tradicionalnom društvu, ukazujući istovremeno na suštinski značajnu ekološku perspektivu. Nadamo se da ćemo ovim putem podstaći eksperimente i radionice za prirodno bojenje prediva“.

Čitanje boja prva je izložba u Srbiji koja se gleda kroz naočare u boji, što posetiocima pruža drugačiji i potpun vizuelni doživljaj postavke. Upravo je doprinos kompanije Grossoptic omogućio iskorak u odnosu na tradicionalne načine predstavljanja muzejskih predmeta. Svi posetioci će zasigurno imati priliku da kroz Grossoptic bojena stakla intenzivnije dožive izložbene predmete koji većinom pripadaju srpskoj tradiciji iz 19. veka.

     

Etnografski muzej ovim kreativnim, inovativnim i odgovornim rešenjem, želi da podstakne širenje ekološke svesti kao najvažnijeg pitanja 21. veka.

Vaš Grossoptic