Zeiss DriveSafe – Pametne naočare za sigurnu vožnju

Da li se ponekad zapitate kako i koliko često štitite vaše oči kada ste na otvorenom? Većinom se misli da sunčeva svetlost zbog neprijatnog odsjaja samo smeta očima, dok je manje poznat njen prilično štetan uticaj od UV zračenja koji može dovesti i do ozbiljnijih povreda rožnjače i drugih površinskih oštećenja oka.

Veličina naše zenice se menja tokom dana. Što je svetlost intenzivnija, to je zenica manja – i obrnuto. Tradicionalna sočiva za naočare ne uvažavaju ovu promenu u svom dizajnu. DriveSafe sočiva iz Zeiss-а izdvajaju se iz mase jer njihov optimimizovani dizajn sočiva prilagođava uvećani prečnik zenice korisnika prilikom vožnje pri slabom osvetljenju. Dizajn takođe povećava kontrast, poboljšava vid u lošim vremenskim uslovima i smanjuje moguća izobličenja na periferiji sočiva – naročito kod progresivnih sočiva.

Krajnji rezultat učiniće da imate bolji i dinamičniji vid kao i da preciznije možete da procenite razdaljinu gledanja u stresnim situacijama vožnje (noću ili po kiši, magli ili snegu).

ZEISS DriveSafe sočiva predstavljaju savršeno rešenje za vaše svakodnevne naočare: omogućavaju široku zonu udaljenosti, ujedno optimizovanu i za srednju udaljenost i bilizinu pogodnu i za čitanje i za rad. Ovo višestruko rešenje čini vožnju ugodnijim iskustvom, istovremeno zadovoljavajući potrebe vašeg svakodnevnog života.

Neka Zeiss DriveSafe sočiva budu vaš prozor u svet. Vaše je samo da uživate u vožnji.