Ultra®

Ultra® – месечни контактни леќи за корекција на миопија / хиперметропија

Месечни контактни леќи за корекција на миопија / хиперметропија

Иновативен материјал за дигиталната генерација - удобност дури и по многу часови поминати со дигиталните уреди

Целодневен комфор со MoistureSeal™ технологијата

ULTRA контактните леќи овозможуваат задржување на 95% влажност на леќите цели 16 часа

Континуирано добар вид - острина на видот на крајот на денот исто како и на почетокот.

Начин на употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 3 леќи во кутија
Материјал Samfilcon А (силикон-хидрогел)
Технологија на изработка MoistureSeal™
Создржина на вода 46%
Дизајн Асферичен / ја намалува инхерентната и индуцираната сферна аберација
Дијаметар 14.2 мм
Дебелина во центарот 0.07 мм (-3,00D)
Dk/t (-3.00D) 163
Базна кривина 8.5 мм
Сферна јачина

+ 6,00D до - 6,00D (на 0,25D)
- 6,50D до - 12,00D (на 0,50D)

Слични производи