Biotrue® Раствор

Biotrue® е раствор за целосно одржување на меките контактни леќи, вклучувајќи ги тука и силикон- хидрогел леќите.

Тој е дизајниран да функционира слично на окото и воведува иновации инспирирани од биологијата на самото око.

Има единствена формула со која создава pH вредност на природниот солзен филм, обезбедувајќи природни услови за функционирање на окото

Содржи лубриканти кои се составен дел на окото. Дури и по 20 часа, високиот ниво на хијалурон останува на леќите, обезбедувајќи целодневна удобност

Се заснова на концептот дека одредени протеини се составен дел од природниот механизам за одбрана на окото и дека нивната акумулација може да биде од корист. Biotrue растворот има повеќе лизозим (lysozym), кој има природна антибактериска улога, од сите други раствори за одржување на меките контактни леќи

Biotrue има двоен систем за дезинфекција кој обезбедува одлична ефикасност на дезинфекција против бактерии, габи и Acantamoebe

Носителите на контактни леќи Biotrue имаат природно чувство, целодневен комфор и долготрајна чистота на леќата

Достапен е во пакувањa од 360 мл. и 100 мл. Содржи и касета за складирање на леќите.

Слични производи