Ultra® for Astigmatism

Ultra® – месечни контактни леќи за корекција на астигматизам

Месечни контактни леќи за корекција на астигматизам

Иновативен материјал за дигиталната генерација - удобност дури и по многу часови поминати со дигиталните уреди

OpticAlign дизајнот обезбедува извонредна ротациона стабилност на леќите и подобра острина на видот ноќе и при слаба осветленост

Целодневен комфор со MoistureSeal™ технологијата

ULTRA контактните леќи овозможуваат задржување на 95% влажност на леќите цели 16 часа

Континуирано добар вид - острина на видот на крајот на денот исто како и на почетокот.

Начин на употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 3 / 6 леќи во кутија
Материјал Samfilcon А (силикон-хидрогел)
Технологија на изработка MoistureSeal™
Создржина на вода 46%
Дизајн OpticAlign™ ,асферичен / ја намалува инхерентната и индуцираната сферна аберација
Дијаметар 14.5 мм
Дебелина во центарот 0.10 мм (-3,00D)
Dk/t (-3.00D) 114
Базна кривина 8.6 мм
Сферна јачина
+ 6,00D до - 6,00D (на 0,25D)
- 6,50D до - 9,00D (на 0,50D)
Cylindar -0.75D, -1.25D, -1.75D, -2.25D, -2.75D
Axis 10° до 180° (чекори на 10°)

Слични производи