Optima® FW

Optima® FW – тримесечни контактни леќи за корекција на миопија / хиперметропија

 

Тримесечни контактни леќи за корекција на миопија / хиперметропија

Исклучително тенки контактни леќи со материјал кој обезбедува остар и јасен вид, удобност и отпорност на формирање на наслаги

Лесни за поставување и употреба

Начин на употреба Дневно носење / тримесечна замена
Пакување 4 леќи во кутија
Материјал Polymacon
Создржина на вода 38.6%
Дијаметар 14 мм
Дебелина во центарот 0.035 мм (-3.00D)
Базна кривина 8.4 / 8.7 мм
Сферна јачина

- 0.25D до – 6.00D (на 0.25D)
- 6.00D до – 9.00D (на 0.50D)

Слични производи