Soflens® Daily Disposable

Дневни контактни леќи за корекција на миопија / хиперметропија

Дневни контактни леќи за корекција на миопија / хиперметропија

Технологијата ComfortMoist™ обезбедува соодветна влажност и континуиран комфор, на почетокот, во текот и на крајот на денот

High definition™ технологијата овозможува подобра острина на видот ноќе и при слаба осветленост

Со отворање и користење на новата стерилна контактна леќа секое утро се подобрува хигиената и се намалуваат можните компликации предизвикани од несоодветно негување и одржување.

Начин на употреба Дневно носење / дневна замена
Пакување 30 леќи во кутија
Материјал Hilafilcon B
Создржина на вода 59%
Дијаметар 14.2 мм
Дебелина во центарот 0.09 мм (-3,00D)
Dk/t (-3.00D) 24
Базна кривина 8.6 мм
Сферна јачина

+ 6,50D до + 0,25D (на 0,25D)
- 0,25D до - 6,50D (на 0,25D)
- 6,50D до - 9,00D (на 0,50D)

Слични производи