Soflens Multi-Focal

Soflens Multi-Focal – месечни контактни леќи за корекција на презбиопија

 

Месечни контактни леќи за корекција на презбиопија

Уникатниот дизајн овозможува целодневна удобност и лесно ракување

Исклучителен вид на секое растојание и во секое време

Начин на употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 6 леќи во кутија
Материјал Polymacon
Создржина на вода 38.6%
Дизајн Асферичен, со близина во центарот
Дијаметар 14.5 мм
Дебелина во центарот 0.10 мм (-3,00D)
Базна кривина 8.5 / 8.8 мм
Сферна јачина

+ 6,00D до + 7,00D (на 0,25D)
Aдиција Нискa (LOW) од + 0,75D до + 1,50D
Високa (HIGH) од + 1,75D до + 2,50D

Слични производи