featured image Назад на Прогресивни стакла

Прогресив Optima DualDigital

Прогресивните стакла Optima Dual Digital претставуваат нова генерација на прогресиви кои распоредуваат прогресии на диоптрија од двете страни на стаклата, и однадвор и одвнатре.

Вкупно земено, овие прогресиви имаат значително пониско ниво на астигматски пречки во периферните зони во споредба со прогресивите, каде што вкупната прогресија е поставена само на внатрешната страна.

Стандардни прогресивни стакла

Optima Dual Digital

Естетика

Уреди за дигитално читање

Спорт

Возење

За сите активности

Активности на отворено

Активности во затворено-канцеларија

Предностите на носителот на стаклата Optima Dual Digital се поголемо видно поле до 50% во зависност од диоптријата, елиминирање на ефектот на нишање и изобличување на сликата на краевите на стаклото, како и до 30% намалување на интензитетот на периферните аберации.

Карактеристики:

До 30% намалување на интензитетот на периферните аберации

Елиминиран ефект на нишање и изобличување на сликата по краевите на стаклата

Намалување на деформација сликата што дава поголема јасност и острина

Потенки и полесни стакла во споредба со стандардните прогресиви

Поголемо видно поле до 50% (во зависност од диоптријата) обезбедува удобност и го елиминира проблемот со навикнување

Progresiv Optima Dual Digital може да се нарача и со индивидуални параметри.