featured image Nazad na zaštitne slojeve

Blue Cut UV

Čovekovo oko je izloženo prirodnoj plavoj svetlosti iz sunca i onoj iz veštačkih izvora (TV, PC, mobilni telefoni...). Plava svetlost talasne dužine između 390nm i 440nm se smatra potencijalno štetnom. Naučna istraživanja su pokazala da duga izloženost štetnoj plavoj svetlosti može potencijalno uzrokovati oštećenje tkiva kože i oka.

Prekomerno izlaganje plavoj svetlosti može dovesti do zamora oka, pada koncentracije, glavobolje, zamagljenog vida, crvenih i suvih očiju, pa čak i do trajnih degenerativnih promena na rožnjači. Zbog potencijalno štetne plave svetlosti preporučuje se zaštita oka korišćenjem sočiva sa zaštitnim slojem.

Blue Cut UV je zaštitni sloj koji blokira i odbija spektar štetne plave svetlosti, transmisija je smanjena za 25% u rasponu talasnih dužina od 400 do 500nm, što odgovara vidljivoj plavo-ljubičastoj svetlosti.

Dioptrijska sočiva sa Blue Cut UV tretmanom obezbeđuju potpunu zaštitu i komfor pri svim aktivnostima tokom dana, kako u zatvorenom prostoru sa veštačkim osvetljenjem, tako i na otvorenom.

Korišćenjem sočiva koja imaju Blue Cut UV zaštitu upotreba digitalnih uređaja neće ostaviti štetne posledice po vid.