featured image Nazad na Drive Koncept sočiva

Drive ID

Današnji način života zahteva svakodnevnu vožnju koja često traje i po nekoliko sati. Uslovi za vožnju su promenljivi u zavisnosti od doba dana. U zahtevnim i promenljivim uslovima vožnje potrebni su jasan vid, dobar pogled na put, kontrolnu tablu i retrovizore.

Drive ID je monofokalno personalizovano dioptrijsko sočivo za vožnju izrađeno FreeForm tehnologijom. Odlikuju ga unapređena optička svojstva i široko vidno polje u poređenju sa standardnim dioptrijskim sočivima.

Ova sočiva su pogodna za vozače sa dioptrijskom korekcijom i za vozače bez dioptrijske korekcije. IDrive zaštitni sloj kao sastavni deo dioptrijskog sočiva smanjuje refleksiju i poboljšava efikasnost

Face Fit - Za unapređenje karakteristika ovog dioptrijskog sočiva u izradi se koriste prosečne vrednosti pantoskopskog ugla, zakrivljenosti dioptrijskog rama i zadnje verteks distance.

Drive ID pruža vozačima:

Više komfora tokom vožnje

Manji odsjaj farova vozila koji dolaze u susret

Brže uočavanje prepreka

Bolji periferni vid i jasniji pogled na kontrolnu tablu i retrovizore

Dizajn, komfor i performanse Drive ID dioptrijskog sočiva mogu se dodatno unaprediti uvođenjem individualnih parametara. Uzimajući u obzir podatke odabranog dioptrijskog okvira i jedinstvenih parametara korisnika, dobija se dioptrijsko sočivo unapređenih optičkih karakteristika.

*Drive ID monofokalna dioptrijska sočiva poručuju se isključivo sa IDrive zaštitnim slojem.