featured image Nazad na Sočiva za zaštitu od sunca

Fotoosetljiva sočiva

Sve veći broj nosilaca naočara za vid želi da ima jedan par modernih naočara koji može da koristi kako u zatvorenom prostoru tako i na otvorenom. Uz pomoć savremene tehnologije danas je moguće imati prozirna oftalmološka sočiva koja prilikom izlaska na otvoreno i kontakta sa UV zracima tamne u određenom procentu boje, i na taj način vas štite od štetnih UV zraka.

U pitanju su fotoosetljiva sočiva. Ova savremena tehnologija korisniku pruža izuzetno prozirna sočiva u zatvorenom prostoru, i izuzetno tamna sočiva na otvorenom, a vreme tamnjenja sočiva i vraćanja sočiva u prozirno stanje je vrlo kratko.

Grossoptic u svom portfoliju nudi dva brenda fotoosetljivih sočiva – premium fotohromatska sočiva Transitions i standardna fotohromatska sočiva Sunshade.

Transitions Signature GEN 8 je najnovija Transitions generacija fotohromatskih sočiva koja je razvijena nakon 5 godina kontinuiranog rada i istraživanja. Rezultat su fotoosetljiva sočiva koja imaju duži vek trajanja od prethodnih generacija, brže tamne i brže se vraćaju u prozirno stanje u zatvorenom, daju jači intenzitet boje, imaju veću postojanost boje.

Dostupne boje za premium fotohromatska sočiva Transitions GEN 8 sočiva – braon, siva, zelena.

Dostupne boje za standardna fotohromatska sočiva Sunshade – braon i siva.