Збор на директорот

„ЦЕЛИОТ ЖИВОТ ТРЕБА ДА СЕ ПРОВЕДЕ ВО ЗАНЕС, ЗАНЕСОТ Е ЕДИНСТВЕНИОТ ИЗВОР НА СРЕЌА “- Никола Тесла

Ми се чини дека започнав да ја работам оваа работа вчера, и кога ќе погледнам назад, не се гледа почетокот на патот од каде што тргнав, сé до таму до каде што може да досегне погледот. Grossoptic е денес, по скоро 30 години работа, апсолутниот лидер во регионот и неговото присуство е многу поголемо од државата во која е создаден и од која и самиот потекнувам. Секогаш се обидував да ги направиме работите подобро од другите и да им се посветам вистински, обидувајќи се да ги разберам потребите на нашите клиенти, како и реалниот квалитет на она што им го даваме. Моменталната позиција на пазарите на кои сме присутни ни дава за право да бидеме задоволни со тоа што го сторивме досега, а сепак, кога ќе размислам колку уште работи може да се подобрат и колку нови идеи имам,сфаќам дека сме само на почетокот на патот. Верувам дека таа посветеност и одговорност е она што ги прави компаниите успешни во подолг временски период. Како компанија, а и јас лично, поминавме низ безброј тешкотии - војни, регионални поделби, ембарго, една од рекордните инфлации во светската историја, поплава на целосниот производствен погон ... Можеби токму затоа нашиот успех е уште повреден. Од сите тие потешкотии излеговме посилни, поголеми, поодлучни да одиме напред. Направив тим кој победува, најдов луѓе кои ја сакаат својата работа како и јас, ја освоивме технологијата на производство и на работа. Нашите производи се позиционирани како високо квалитетни, со достапни цени, а нашите услуги се модел за многу компании кои сега започнуваат со својот развој. Во моментов сме присутни со директни операции во 8 земји, а се планира и понатамошен развој и консолидација на некои веќе освоени пазари. Почнавме да ја структурираме компанијата според принципите на мултинационалните компании, а сепак, успеавме да ја зачуваме човечката и хуманата страна на бизнисот и заедничкиот живот.

КРИСТАЛНО ЈАСНО е мотото на компанијата веќе многу години и ние ќе дадеме сé од себе и во иднина ова мото да се однесува на квалитетот и предностите на Grossoptic, како и на кристално јасниот вид на нашите крајни корисници.

МИЛАН СТАРЧЕВИЌ

Директор на Grossoptic

Grossoptic е сопственик на погон за производство на минерални стакла и погон за производство на рецептурни офталмолошки стакла, што ја дефинираше основната насока за развој на компанијата. Континуираното подобрување на бизнис процесот и инвестирање во најнапредната технологија овозможија пласман на широка палета иновативни и функционални производи.

Grossoptic опфаќа - фабрика за изработка на корективни диоптриски стакла со модерен погон за изработка на рецептурни офталмолошки стакла и погон за сериско производство, трговија на големо и дистрибуција на неколку најпознати брендови на офталмолошка опрема, алатки и модни додатоци. Со постојано следење на светските трендови во областа на оптиката, Grossoptic се обидува да го подобри својот бизнис со континуирани инвестиции во производствените капацитети и со проширување на портфолиото на производи, наслушнувајќи ги потребите и навиките на потрошувачите. Овој начин на деловно работење се покажа како успешен, а Grossoptic ќе продолжи посветено да го развива и во иднина.