Компанијата Grossoptic зазема водечка позиција на пазарот на оптика во југоисточна Европа.

Од основањето во 1992 година, компанијата е ориентирана кон потребите на потрошувачите и кон унапредување на нивниот живот.

ZEISS Vision е еден од водечките светски производители на офталмолошки стакла.

Со својот постојан технолошки развој, ZEISS ја создава и подобрува иднината на оптиката. Grossoptic е долгогодишен дистрибутер на офталмолошките стакла ZEISS.

Zeiss website