Нидек е јапонска компанија која работи на светскиот пазар веќе 40 години години.

Произведува офталмолошка опрема – дијагностички уреди и автомати за обработка на стакло. Grossoptic како дистрибутер на Нидек на своите клиенти им нуди опрема со врвен квалитет веќе 14 години.

Nidek website