featured image Назад на Диоптерски стакла

Монофокални рецептурни стакла

Стандардни и традиционални рецептурни стакла изработени со технологија со висока прецизност. Даостапни се со широк асортиман на материјали и опсег на диоптрии. Можат да се надоградат со врвни заштитни слоеви и да се изработат по специјални барања.

Монофокалните рецептурни стакла можат да бидат изработени во два стандардни дизајни: Сферен и Асферен.

Монофокалните рецптурни стакла се достапни како транспарентни,боени,фотохроматски и поларизирани. Со изборот на матреријал со висок индекс на прекршување ќе добиете полесно и потенко стакло.