Pure Vision 2 HD for Astigmatism

Pure Vision 2 HD for Astigmatism – месечни контактни леќи за корекција на астигматизам

 

Месечни контактни леќи за корекција на астигматизам

Auto Align™ дизајнот е единствен систем за стабилизација, кој овозможува кристално јасен, остар вид, во текот на целиот ден, со истовремена стабилност и удобност на леќата

High Definition™ технологијата ја контролира сферната аберација и на цилиндричниот и на сферичниот меридијан на леќата, намалувајќи го отсјајот и блескотот во услови на слаба осветленост обезбедувајќи одлична острина на видот во текот на денот

Со својот иновативен дизајн, тенок и заоблен раб на леќата и одлична пропустливост на кислород, тие обезбедуваат природно чувство и удобно и здраво носење на леќата

Comfort Moist™ технологијата обезбедува одлична удобност по поставувањето на леќата и во текот на целиот период на употреба на леќата.

Начин на употреба Дневно или продолжено носење / месечна замена
Пакување 3 / 6 леќи во кутија
Материјал Balafilcon A (силикон-хидрогел)
Создржина на вода 36%
Дијаметар 14.5 мм
Дебелина во центарот 0.10 мм (-3,00D)
Dk / t (-3,00D) 91
Базна кривина 8.9 мм
Сферна јачина

+ 6,00D до - 6,00D (на 0,25D)
- 6,50D до - 9,00D (на 0,50D)
Cylindar -0.75D, -1.25D, -1.75D, -2.25D
Axis 10° do 180° (чекори на 10°)

Слични производи