Izuzetno važan segment brige o oku u poslednjih nekoliko godina postala je zaštita oka od UV zraka. Svaki naš boravak na otvorenom podrazumeva da smo izloženi štetnim UV zracima i da je jako važno da svoje oči zaštitimo. Bilo da imamo dioptriju ili ne, treba da pronađemo odgovarajuće naočare za sunce koje će nam pružiti potpunu UV zaštitu i jasan vid tokom aktivnosti na otvorenom.

Grossoptic u svom portfoliju nudi sledeće kategorije naočara za zaštitu od sunca: bojena oftalmološka sočiva, mirror sočiva, fotohromatska sočiva i polarizovana sočiva.

Bojena sočiva

Mirror sočiva

Fotohromatska sočiva – fotoosetljiva sočiva

Polarizovana sočiva

Bojena dioptrijska sočiva

Dioptrijska sočiva se mogu bojiti u niz modernih boja sa različitim procentom zatamnjenja.

Bojenje pruža oku zaštitu od sunčevog zračenja kao i od UV zračenja.

Mirror – ogledalo efekat

Ogledalo efekat je sloj koji se nanosi na spoljnu površinu sočiva u šest različitih i veoma atraktivnih nijansi.

Fotoosetljiva sočiva

Sve veći broj nosilaca naočara za vid želi da ima jedan par modernih naočara koji može da koristi kako u zatvorenom prostoru tako i na otvorenom.

Uz pomoć savremene tehnologije danas je moguće imati prozirna oftalmološka sočiva koja prilikom izlaska na otvoreno i kontakta sa UV zracima tamne u određenom procentu boje, i na taj način vas štite od štetnih UV zraka.

Polarizovana sočiva

Odsjaj od sunca na mokrim ili ravnim površinama stvara vrlo neprijatan osećaj za oči, pogotovo za vozače u toku vožnje.

Bilo kakav odsjaj ili bljesak u toku vožnje koji dolazi sa puta ili površine pored puta za vozača predstavlja smetnju i potencijalni rizik za bezbednost u toku vožnje.